Топ криминалистът: Очите беше едно обикновено момче, но се замислете защо бивши полицейски началници работят сега при него

Арестуват Митьо Очите

Очите се появи доста по-късно в хоризонта на организираната и организиращата се престъпност у нас. Ситуацията, която се развиваше по онова време, особено в Слънчев бряг, беше много интересна за оформящите се групировки. Появиха се софийски групировки, които се опитваха да влязат в Слънчев бряг. Това заяви пред „Събуди се…“ топследователят Ботьо Ботев, коментирайки екстрадирането снощи на несебърския наркобос от Турция.

„Митьо беше едно обикновено момче в младите се години. При него нещата са се свели до това, че е влязъл в контакт с хора, на които е бил полезен по онова време, за да се изградят тези криминални структури в комплекса. Очите е започнал като момче, което е работил с цветарките по комплекса, той ги е организирал. Имало е случаи, когато той лично е влизал в заведения и управителите са го гонили. Този процес на формиране в личността е разпространен в годините. Той се наложи с нрава си. Да се прави характеристика за една такава личност не е целесъобразно сега. Прекалено много се говори за личността на Димитър Желязков“, коментираБотев.

„Взривът, който стана, организиран за него, имаше много предхождащи събития и действия. Той беше опит за убийство към него. По едно стечение на обстоятелствата, този, който е натиснал копчето, е сбъркал най-вероятно с един от присъстващите там и се случи този инцидент, един от най-тежките в новата ни история. При една такава подготовка на организация на взрив не е изключено да загинат и хора, които са били в близост“, посочи топ криминалистът.

Според Ботьо Ботев „съдбата е благосклонна към Митьо Очите“ и „той трябва да преосмисли много неща дали може в това здравословно състояние и този си вид да продължи дейността си, с която се занимава“.

„Прекалено много се говори за тази екстрадиция… Не мога да кажа, че той е имал информация от службите, по-скоро той е давал такава информация. Случайно ли е например това, че бивши полицейски началници работят сега при него? Без да навлизаме в детайли, могат да се направят изводи. Но категорично – над него не е имало „полицейски чадър“… А за „политически чадър“ – щекотлив въпрос“, коментира Ботев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ