12-годишна ромска „булка“ роди в пловдивско село

1550475356-untitled

12-годишно момиче от ромски произход е родило от 18-годишния си приятел. Скандалната случка се разиграла в пловдивското село Чешнигирово в края на миналата година. Циганските Ромео и Жулиета били комшии, искрата помежду им пламнала миналия февруари.

Една вечер майката и бащата на момичето отсъствали от дома си, тогава то поканила любимия си на гости. Младежът предложил брак на момичето, то се съгласило. Преспали заедно, на сутринта годеникът завел девойката и я представил на майка си. Жената била против, но в крайна сметка се съгласила, защото синът й обяснявал, че много се обичат. През март младата булка се пренесла в дома на мъжа си и на свекърва си и заживяла там. Малко по-късно забременяла и престанала да ходи на училище.

През юни социалните служби в Първомай се заели със случая, сигнализирали полицията в Асеновград. Асеновградския съд дал 6 месеца условна присъда на младия баща, тъй като той не бил криминално проявен, а предвид етническата принадлежност, било приемано за нормално брак на такава възраст. Докато траела съдебната сага, девойката родила бебе. Условната присъда за бащата е с 3 години изпитателен срок. Тя може да се обжалва пред Окръжен съд Пловдив в 15-дневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ