В Сърбия се изгавриха скандално със смъртта на Шаулич! (СНИМКИ)

1550490667-rooo

Търгаш се опита да извлече печалба от смъртта на Шабан Шаулич, написа сръбският в. Блиц.

Изданието цитира обява, която рекламира посещение на погребението на известния певец в Белград. Срещу 40 босненски марки (40 лева) на желаещите им се предлага транспорт до и от сръбската столица, обяд, а като „екстра“ е включена екскурзия в мемориалния комплекс, където се намират тленните останки на създателя на социалистическа Югославия Йосип Броз Тито (на власт 1945-1980 г.).

Обявата предизвика смут и гневни реакции сред много хора. Някой се опитва да извлече дивиденти от трагедия, заявиха много потребители на интернет от Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Македония. Всички в един глас заклеймиха търгаша, а някои дори призоваха органите на реда да се самосезират. Огънят на възмущението бе подхранен и от факта, че все още няма точна дата за церемонията по изпращането на певеца в последния му път.

Дъщерята на Шаулич – Санела и нейният брат Михайло се намират в Германия, където се очаква да вземат тялото на своя баща. Преди по-малко от час те видели трупа на баща си и разпонали тялото му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ