Кирил Домусчиев купува Нова телевизия за 150 мил. евро

кирил домусчиев, владислав горанов

Босът на КРИБ и „Лудогорец“ Кирил Домусчиев купува Нова телевизия.

Договорът е пред финализиране, финансирането ще дойде от няколко чужди банки с клонове в България. Предполагаемата цена е около 150 милиона евро.

Още преди няколко месеца се разбра, че Домусчиев се е отказал от покупката на БТВ и се е пренасочил към конкурентната Нова.

„По-скоро не се е отказал, а от София са завалели сигнали и доноси срещу него до американските собственици на БТВ. Това е осуетило сделката“, издава източник от медийните среди.

Според осведомени новинарската секция на Нова телевизия ще си има нов началник – Виктория Бехар, която отговаряше за новините в БТВ, когато медията бе под контрола на Красимир Гергов. Засега Вяра Анкова щяла да остане изпълнителен директор на Нова.

Припомняме, че Домусчиев минава за близък до управленските кръгове и особено до финансовия министър Владислав Горанов. Преди месец той влезе в открита война с боса на „Лукойл“ Валентин Златев заради новия закон за горивата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ