Доживотен затвор за полицая Красимир и любовницата му за убийството, разтърсило цяла Гърция

гърция убиец

След 18-часово дело в 04.00 ч. тази сутрин гръцкия съд обяви за виновни и присъди доживотни присъди за убийството на 63-годишния кардиолог Христофорос Каландзакис на съпругата му Дешка Говедарева и казанлъшкия полицай – 39-годишният Красимир Карчев. 

Разпитани бяха множество свидетели, включително и полицаи от Казанлък, които бяха призовани като свидетели от съда. 7 адвокати защитаваха българина Красимир Карчев, но съда остана непреклонен и присъди доживотни присъди. Срещу Карчев има множество обвинения, между които за незаконно внесено оръжие в страната и умишлено убийство. Дешка Говедарева бе обявена за морален подбудител съучастник в плануваното убийство, информира кореспондентът на „Труд“ в Атина Бойка Атанасова.

В съда 39-годишният отрече всички обвинения, а 38-годишната заяви, че Карчев е планирал и екзекутирал съпруга й без нейно знание. „Нямам нищо общо с убийството и неговото решение да убие съпруга ми. Животът ми е унищожен. Той дойде тук и се оправдава“, заяви Дешка. Тя призна, че са имали любовна връзка, но съпругът й не е позволил да се разведат.

Малко по-рано в своите показания българския полицай поиска извинение от семейството на убития. Призна че е „намерил“ приятелката си от училище от Facebook години по-късно. Любовната им връзка е започнала през октомври 2016 г. „Знаех, че е омъжена и чаках развода й“, казва той, като твърди, че приятелката му е имала големи проблеми в брака си, според това, което му била казала.

62-годишният лекар бе разстрелян на 7 октомври 2017 г. от Карчев с ловна пушка на връх рождения му ден. Тялото бе намерено до мерцедеса, с който Каландзакис е пътувал по дестинацията Сития – Йерапетра на остров Крит. Разследващите разкриха, че убийството е планирано от 38-годишната съпруга на Каландзакис – Дешка Говедарова, като целта е била да се присвои огромното движимо и недвижимо имущество на лекаря и да се предотврати искания от него ДНК-тест на 4-годишния им син, тъй като се съмнявал в бащинството си.

Дешка и Красимир се познавали още от Казанлък, но тя заминала да работи на остров Крит. Там била домашна помощница при д-р Каландзакис, а по-късно двамата се оженили. След сключването на брака с доста по-възрастния грък обаче Дешка възобновила връзката си с полицая.

След разстрела, гръцките криминалисти намериха мобилния телефон на българката, а в него и неизтритите съобщения до Карчев. Едното гласяло: „Може да се наложи да го отменим. Може да отиде и брат ми да вършат разни неща в кабинета му. Ще ти звънна да се махнеш, да тръгнеш. Ако е необходимо, не„.

Непосредствено преди разстрела Дешка изпратила още едно съобщение до любовника си – „Сега тръгва. Сам е в колата“.

Съдът в Ираклио я призна за виновна в подбудителство без смекчаващи вината обстоятелства. Присъдата също е доживотен затвор.

В показанията си българинът, който има над 10-годишен стаж в системата на МВР, пое върху себе си цялата вина за деянието, като заяви, че съпругата на жертвата не е участвала по никакъв начин. Тя самата отрече да има вина за убийството.

Гръцките магистрати обаче не им повярваха. След произнасяне на присъдите и двамата бяха отведени към затвора. Красимир се намира в затвора Алигарнасос в Ираклио за затворници, с доживотни присъди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ