От последните минути: Кметски син е в основата на лихварската мафия, вършеела из…

Полиция, ГДБОП

При провелата се по-рано днес мащабна полицейска акция в Шумен е бил арестуван кметски син. Той е закопчан за лихварство в Шумен. При претърсване в имота на 33-годишния Адил Ахмедов в село Лятно, където баща му е кмет, са открити над 30 банкови карти с пин кодовете, 11 чужди лични карти, както и нотариални актове на имоти. 

В три тефтера са били вписани имена на лица и различни суми. Намерени са и мобилни телефони, различни златни накити, оръжия и превозни средства. В жилището полицаите намерили и близо 30 000 лева. 33-годишния мъж е задържан за 24 часа в полицейското управление в Шумен.

„Скоро такава мащабна лихварска дейност на територията на област Шумен не е имало. Лицето, за която е била информацията, че извършва банковите сделки, е съдействало на досъдебното производство. Като е признал и ги е насочил към определени факти и обстоятелства”, заяви окръжният прокурор Маргарита Георгиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ