Загиналият бизнесмен Пламен Минчев редовно на косъм от смъртта! Голямата му страст била…

бизнесмен ббб

Не е случайно, че смъртта покоси 60-годишния предприемач Пламен Минчев в планината, на пистите в зимния курорт Боровец. Ските, екстремните спускания и въобще всичко, свързано със зимните спортове, е било най-голямата страст на основателя на компанията за плодови сокове и нектари БББ и той неведнъж бил на косъм от смъртта при опасни преходи, пише ПИК.

Трагедията с Пламен Минчев стана, докато е карал ски. По всяка вероятност Минчев е получил инсулт. В края на спускането бизнесменът буквално се сринал на пистата. На помощ се е притекъл най-успешният ни скиор по алпийски дисциплини Павел Попангелов, който живее в курорта. Планинските спасители се отзовали за минути, но Минчев вече бил починал и те само констатирали смъртта му.

Бившият съпруг на актрисата от „Седем часа разлика“ Евелина Борисова в последните години е живеел предимно в чужбина. Минчев си е купил къща в Неапол, принадлежала в миналото на членове на местната мафиотска организация Камората.

През студените месеци предприемачът обичал да се връща в България, за да покара ски на Боровец или на Пампорово. В профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ е качил няколко видеа, заснети на пистите в курорта край Самоков. Практикувал любимия си спорт целогодишно. През лятото имал традиция да пътува до Аржентина, най-често до най-известния курорт в подножието на Андите – Сан Карлос де Барилоче, наричан още Аржентинската Швейцария.

Пред приятели споделял своето възхищение от Патагония – мечтаната дестинацията в дневниците на всеки себеуважаващ се планинар, основната атракция на която са глетчерите – огромните замръзнали ледени реки, спускащи се от величествените Анди.

Освен ските, Пламен Минчев имал и друга страст. Бил запален рокаджия. Години наред събирал видео касети и дискове с албуми и концерти на световноизвестните банди. Колекцията била толкова голяма, че преди години в един от офите му в близост до „Цариградско шосе“ оборудвал цяла стая, в която да подреди хилядите дискове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ