Зимата се връща с пълна сила! Температурите утре падат с 10 градуса, ще вали и сняг

Сняг

Рязко застудяване от утре прогнозират синоптиците. Още през нощта ще се върне зимата и ще започнат валежите от сняг, алармират още метеоролозите и призовават шофьорите да внимават.

През нощта и утре през първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има условия за виелици и образуване на навявания.

Температурите значително ще се понижат и минималните ще са между минус 9 и минус 4 градуса. Максималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг. Привечер валежите ще спират. Мразовито време. Ще духа силен до бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 8 градуса, на 2000 метра – около минус 14 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 1 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 7 – 8 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие – временно до 5 бала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ