Стефан Шарлопов две години живял на прага на смъртта! Преди да издъхне пратил…

Стефан Шарлопов

Хотелиерът и един от най-богатите българи Стефан Шарлопов е живял с мисълта, че всеки ден може да му е последен в продължение на две години. Месеци преди да издъхне, при едно от посещенията си в болница, лекарите установили, че сърцето на милионера е много зле.

Лошите прогнози на медиците обаче бизнесменът не споделил със своята съпруга Бояна Шарлопова, за да не я тревожи. Знаел, че ако тя е наясно с диагнозата, няма да го остави на мира, докато не намали темповете и остави задълженията на заден план за сметка на здравето си. И така, неглижирайки проблема, собственикът на империята „Шарлопов груп“ почина от сърдечна недостатъчност в нощта на 4 срещу 5 януари миналата година.

Часове преди смъртта си хотелиерът изпратил пророчески есемес на половинката си. „Получих го в 10 часа сутринта… Беше сякаш като за сбогуване: „Пращам ти целия позитивизъм на света. Ти си едно прекрасно жълто пиленце и си създадена да носиш любов на хората. Бъди себе си, бъди щастлива“, върна се към фаталния ден вдовицата на Шарлопов – Бояна, пише „Ретро“

Предната вечер Стефан се оплакал от високо кръвно. Споделил на Бояна, че го боли главата, но взел хапче и когато налягането се нормализирало, съпрузите, успокоени, заспали. „Имахме навик да се гушкаме сутрин. Казах му „Стефче, Стефче…“, сложих глава на рамото му и усетих студенина, която няма да забравя никога. Едва се събрах, не си спомням как се обадих на шофьора, как станах и направих закуска на децата. Той беше целият ми свят. Липсва ми най-много в моментите, в които се смеехме като деца, ей така, без причина, без нищо“, споделя още овдовялата жена.

След смъртта на Шарлопов тя и най-голямата му дъщеря Ева поеха управлението на империята. Бояна не крие, че е имала възможност да продаде бизнеса на съпруга си, но не го е сторила. Двете дами успешно надграждат постигнатото от Стефан – миналата година те реновираха и разшириха някои от хотелите му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ