Затова ли Марешки си завъртя задника към ГЕРБ: утре може да го вкарат в затвора за рекет!

марешки

Делото за рекет и телесна повреда срещу лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки продължава с разпит на вещи лица и свидетели. Състав на Варненския окръжен съд ще заседава по казуса 2 дни – 26 и 27-и февруари. Ако няма нови искания или други проблеми, има шанс съдът да ояви решението си в края на работния ден в сряда.

През лятото процесът бе отложен заради неявяването на другата подсъдима по това дело – бизснедамата Красимира Колева. Адвокатът й тогава заяви, че тя била болна и пътувала за лечение в чужбина. Поради ангажимент в Специализирания наказателен съд, софийският адвокат на депутата също не присъстваше на заседанието във Варна. В съдебната зала отсъстваха и свидетелите, които защитата на депутата поиска да бъдат разпитани отново.

Припомняме, че през август 2015 година Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинения за нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице и за изнудване срещу Марешки, а бизнесдамата Колева е обвиняема само за изнудване в съучастие с Марешки, извършено на 16 ноември 2014 г.

Според държавното обвинение двамата са искали да принудят наемателя на пицария във Варна Асен Миланов да поеме имуществено задължение да им заплати сумата от 10 000 лева. „Свидетелят е бил заплашен с увреждане на имущество и преустановяване на търговска дейност на заведението „Ред хот“ във Варна, като деянието е придружено с унищожаване и повреждане на имущество и значителни вреди“, пише в обвинителния акт.

Разследването започна като бързо производство, след като Веселин Марешки нанесе лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. Събраните доказателства в хода на разследването и за осъществено изнудване от двамата доведе до преобразуването му в досъдебно производство, което по компетентност бе изпратено за наблюдение в Окръжна прокуратура във Варна. Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество запорира имущество за доста голяма сума на бизнесдамата.

Явно т страх, че може да влезе в затвора по това дело, Марешки си завъртя задника към Цветан Цветанов в Парламента и в момента го играе патерица на ГЕРБ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ