Само в 7DniBulgaria.bg

Непростимо: Циганите посегнаха на паметта на Великата пророчица баба Ванга (Снимки)

960-540-vanga

Къщата на Баба Ванга в местността Рупите е била мястото, където известната българска пророчица е приемала нуждаещите се. Точно там тя е изцерявала, пречиствала и дарявала надежда на хиляди.

Малката къщичка се намира на територията на построения през 2014-та година манастирски комплекс около храма на Ванга. През прозорчетата могат да да се види подредбата на стаите, мебелите и вещите на Пророчицата. Всичко запазено и непокътнато.

Входът е свободен както за влизане в къщичката на Рупите, така и за разглеждане на целия комплекс. Всеки, който желае, може да посети това свято място, за да се зареди с чиста и положителна енергия.

За жалост с добрите новини бяхме до тук. При скорошно посещение на наш екип на това приказно местенце, станахме свидели на покъртителна картинка, която ще ви опишем в следващите няколко реда.

Точно под големия кръст намиращ се непосредствено до къщатата на Ванга са разположени два пластмасови контейнера, чиято цел е да събират отпадаците на хилядите туристи, които посещават това местенце всяка година.

Да, ама не боклуците са навсякъде другаде, но не и в обозначените за това места. Както може да се види от приложените снимки положението е катастрофално.

Продължаваме с втората и по-фрапираща част от нашият разказ. В лечебните извори на Ванга всекидневно се излежават местните роми, които са си „присвоили“ това чудотворно местенце и си го имат, като почивен център. Освен всичко това те го използват за къпане, пране на дрехи, килими и други нужди, за които не смятаме, че е нужно да влизаме в подробности. Да, точно така става въпрос за изворите, от които тече точно тази вода изцерила хиляди. Водата, за която се носят легенди.

Само се замислете с какво впечатление ще останат туристите дошли от цял свят, за да усетят магията на може би най-голямата пророчица раждала се някога. И дали това би могло да се случи, ако не ставаше въпрос за България, а някоя съвсем нормална европейска държавица.

Циганите изнагляват до такава степен, че си позволяват да консумират огромни количества алкохол и доста често да прекаляват. Те дори държат сметка на магазинчета в района, защо не се продава друг алкохол освен бира. Можете ли да си представите за какво развращение става въпрос?

С този материал целим следното:

Нека се обърне малко повече внимание и контрола на това местенце бъде затегнат. Защо ли? Защото по този начин ще успеем да го запазим за бъдещите поколения горди българи. Нека да дадем и на тях възможността да се докоснат до магията.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ