Жесток скандал между Хекимян и Томислав Дончев в национален ефир

1551769033-1

Премиерът направи хубава шега и получи хубав отговор. Изтребителите са мобилни и могат да дойдат по-лесно, докато при газа има много повече работа. Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев, който коментира посещението на руския премиер Дмитрий Медведев.

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира в сутрешния блок на bTV посещението на министър председателя на Русия Дмитрий Медведев у нас.

Тук водещият Антон Хекимян го пита: „Да не дойдат непоканени изтребителите?“, на което Дончев отвърна: „Това вече не е хубава закачка“.

Всички наши идеи за пренос на газ са съобразени с европейските изисквания. В България ще се случи разширяване на газопреносната мрежа, но това не е „Турски поток“. Това е по-скоро „Балкански поток“. Ние не сме безотговорни и никога няма да дадем старт на проект, който няма да е икономически изгоден и няма да носи печалби. За нас е стратегически важно да запазим ролята си на транзитьор на газ. Приоритет на България е да е отворена към всички доставчици на газ. България трябва да работи за своите национални интереси. Винаги ще има някакви чужди коментари и мнения, но ние трябва да защитаваме нашите интереси. Ако един енергиен проект е финансово, икономически и правно добре подготвен, не може да бъде спрян с телефонно обаждане или визита“, обяви Дончев.

„При АЕЦ „Белене“ говорим за атамона енергия, а не за купуването на чифт чорапи. Ясно е, че без „Росатом“ този проект няма как да бъде завършен. Ние търсим чужди инвеститори. Този месец ще е процедурата за АЕЦ „Белене“. Ще видим офертите и ще избрем най-добрата. Сърбия и Северна Македония също проявяват интерес към проекта“, разкри вицепремиерът.

„Рано е да се каже кой ще води листата за евроизборите. Все още текат номинациите. Не е хубаво Обединени патриоти да ходят разединени където и да е, но за евроизборите си е тяхно решение. Промените в Изборния кодекс не бяха добър сигнал към хората. Говоря най-вече за преференциите“, каза още Томислав Дончев.

„Целта на административната реформа е гражданинът да не обикаля като хамстер катерушка по институциите. В момента тече обединението на и възможността на отделните регистри да си комуникират. В българската държавна администрация има над 17 000 регистри. В тях има документи на хартия, които са на над 100 години“, разкри Дончев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ