Тъжната история на Весела Тотева: Спечели битката с дрогата, но си отиде на 45 години

70

Печели личната си битка с

дрогата и от години помага

на другите. Отиде си на 45 г.

Весела Тотева, продуцент на сутрешния блок на Нова тв “Събуди се”, почина внезапно на 45 г. оня ден, 4 март, по време на сутрешния си крос. На 3 март е била на работа, тогава “Събуди се” продължи с час по-дълго от обикновено. Преди това не е боледувала.

“След нея остава споменът за изключителния колега и професионалист, за човека, изправил се и успял да преодолее най-тежките житейски изпитания. За майката, посветила се на двете си прекрасни деца. За активистката, отдала се на каузата да спасява децата от изкушенията на дрогата и насилието”, пишат от Нова тв. Поклонението е на 7 март от 11,30 ч на Централните софийски гробища.

Весела е от София. Занимава се с журналистика повече от 18 години. Преди да се премести в Нова тв, дълго бе продуцент на “Тази събота” и “Тази неделя” по bTV.

Когато е 21-годишна, става наркозависима. “Зарибиха ме супертъпанарски, като по учебник”, разказва откровено тя. Тъкмо се била развела и имала приятел “с доста пари с неясен произход”. Дава ѝ да пуши. След 10 дни се събужда с абстиненция, а приятелят ѝ поднася от същото с думите: “Пуши, това е хероин и от днес си го плащаш”. Когато се пристрастява, дъщеря ѝ Валентина е на 3 г. Въпреки зависимостта си Тотева не спира да се грижи за нея. Успява през цялото време да работи – мажела си ръцете с фондьотен, за да не се виждат белезите. Един лекар описал състоянието ѝ като тежка зависимост от хероин, но не и наркомания, защото младата жена не развила стадното чувство да се събира в групи, да краде или да проституира.

За осем години тя минава през ада и повежда тежка битка. На 1 януари 2002 г. спира окончателно наркотиците.

Своята борба описва в книгата си “Падение и спасение”. Българският филм “Доза щастие” е заснет по нея. Лентата разказва истинската история на журналистката – момиче, което търси щастието, но намира ада. Минава през него и оцелява.

В главната роля влиза дъщерята на Весела Тотева – актрисата Валентина Каролева. “Най-ранният ми спомен, който се е запечатал и който сънувам и до ден днешен, е как тя си бие “лекарството” в тоалетната, но имаше много кръв и много се стреснах”, разказва дъщеря ѝ.

Сега тя живее в Лондон и е омъжена за сина на финансиста Владимир Каролев. Тотева има и по-малък син тийнейджър.

През 2017 г. тя основава фондация “От другата страна” заедно с близките си приятелки – тв продуцентката Марта Евтимова и водещата Ирина Тенчева. Фондацията работи по информационни кампании в училищата по темите с наркотиците и насилието. Журналистката откри и “Хапки живот” – магазинче за сладкиши от натурални продукти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ