Държавата се тресе: Доносът на Джамбазки срещу Сидеров в Европарламента (Документи)

1552032661-dzhambazki-volen

Евродепутатът Ангел Джамбазки е изпратил дискредитиращо писмо срещу лидера на Атака Волен Сидеров и колегата си в Брюксел Николай Бареков.

В документът, който има характера на донос се отправят жестоки нападки срещу двамата политици.

„По време на предстоящата пленарна сесия в Брюксел г-н Бареков планира да покани г-н Волен Сидеров (лидер на АТАКА) и те биха могли да търсят срещи с някои от вас. Г-н Бареков дори би могъл да се опита да привлече г-н Сидеров на срещата на групата ECR. Тъй като г-н Сидеров все още е част от управляващата коалиция в България, аз ще се въздържам да го обсъждам допълнително. Ще ви предупредя, че той е много противоречив политик и има политически позиции, които противоречат на групата ECR. Затова всеки, който се срещне с г-н Сидеров, рискува да дискредитира себе си, както и цялата група ECR“, пише Джамбазки до евродепутатите. За да се увери, че писмото ще достигне до всеки от тях, той го е адресирал до персоналните им електронни пощи.

Джамбазки забива острието на писмото си и право в гърба на Николай Бареков, който го вкара в Европейския парламент с щедрата предизборна кампания, проведена в цялата страна и финансирана от „България без цензура“.

Именно по този повод, Бареков често нарича Джамбазки предател и отправя към него цинични изрази.

Вероятно това е и причината Джамбазки да е толкова остър в писмото си до евродепутатите.

„Подкрепяйки г-н Бареков макар и непреднамерено ще ви постави срещу мен и моята партия и ще направи бъдещото сътрудничество по-трудно. Сигурен съм, че никой от вас не би искал да се случи това“, предупреждава Джамбазки. Негови колеги разкрих, че писмото му е автентично, както и силното си учудване от соловата му акция в навечерието на изборите за Европейски парламент.

Интересно каква ще е позицията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който непрекъснато настоява за обединение сред патриотите!

Ето и целия текст на писмото на Джамбазки до колегите му в Брюксел:

„Уважаеми Колеги,
с голямо недоволство реших да ви изпратя този имейл. От доста време запазвам всичко за себе си и не исках да Ви въвличам в националната политика. Тъй като вие и вашата репутация може да бъде използвана и злоупотребена за политически цели в България, стигнах до извода, че е крайно време да ви пиша и да ви предупредя. От доста време съм свидетел на отвратителна и позорна размазваща кампания срещу мен лично, както и към моята политическа партия и коалиция в България. При никакви обстоятелства не бил се притеснил, ако идваше от моите политически опоненти отляво и отдясно, тъй като такива кампании са нормални в политиката. Може да се изненадате след като научите, че най-лошите и най-позорните коментари идват от нашия български колега Николай Бареков, евродепутат. За да дадем пример за това, ще намерите приложена кратка извадка от неговите публикации във Facebook, които според мен говорят сами по себе си. Допълнителни коментари не са необходими. Целта на г-н Бареков е да се представи като единствения реален консервативен политик в България, като ме дискредитира и като се възползва от ECR Group и ACRE, за да спечели доверието.

По време на предстоящата пленарна сесия в Брюксел г-н Бареков планира да покани г-н Волен Сидеров (лидер на АТАКА) и те биха могли да търсят срещи с някои от вас. Г-н Бареков дори би могъл да се опита да привлече г-н Сидеров на срещата на групата ECR. Тъй като г-н Сидеров все още е част от управляващата коалиция в България, аз ще се въздържам да го обсъждам допълнително. Ще ви предупредя, че той е много противоречив политик и има политически позиции, които противоречат на групата ECR. Затова всеки, който се срещне с г-н Сидеров, рискува да дискредитира себе си, както и цялата група ECR. Като казвам това, бих искал да ви помоля да преосмислите внимателно дали искате да се срещнете и да си направите снимки с г-н Сидеров. Убеден съм, че такива срещи и снимки ще се използват за политически цели в България. Освен това те ще бъдат използвани и в кампания срещу мен. Ако сте избрали да пренебрегнете този съвет, ще бъдете неволно въвлечени във вътрешнополитическа борба.

Подкрепяйки г-н Бареков макар и непреднамерено ще ви постави срещу мен и моята партия и ще направи бъдещото сътрудничество по-трудно. Сигурен съм, че никой от вас не би искал да се случи това. Преди доста време Ашли ме помоли да не въвличам групата на ECR в националната политика. Оттогава отказвам да направя това и бил искал да ви помоля учтиво да направите същото и да не участвате в срещи с г-н Сидеров и г-н Бареков. Искрено се надявам, че ще вземете правилното решение.

Поздрави,
Ангел Джамбазки“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ