Сензация: Първото пророчество за 2019 г. на феномена Божидар Караджов се сбъдна

1552288253-clipboard01

Два вида грип ни нападат през пролетта. Единият е балкански, известен като ку-треска, а другият е птичи. Заразите намира път към хората през животните, пише „Телеграф“.

Припомняме, че още в началото на миналия месец феноменът Божидар Караджов предсказа, че нова грипна вълна ще обхване страната ни през март.

От началото на годината са регистрирани 8 случая на ку-треска, показват данните от Националния център по заразни и паразитни болести. За сравнение в същия период през изминалата година не е имало нито един болен. През изминалата седмица случай на балкански грип е засечен в Стара Загора.

Заразяването става най-често посредством ухапване от кърлеж или вдишване на помещенията за животни като прахова или капкова инфекция. Също така човек може да прихване ку-треска при доене, почистване, пиене на сурово мляко и преработка на месо или вълна от болни животни. Причините прониква в организма през лигавиците на горните дихателни пътища, храносмилателната система или при нараняване на кожата след ухапване от кърлеж.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ