Дани, само президентът може да опрощава държави вземания

пари левове

Някой да каже на Дани /б.р. Кирилов/, че със закон не могат да се опрощават държавни вземания по конституция!

Това коментира във „Фейсбук“ Валери Тарандов, бивш заместник – министър на правосъдието.

Съгласно чл. 98, т. 12 опрощаването на несъбираеми държавни вземания е единствено в правомощията на Президента на републиката.

Всякакви други неща нарушават баланса на властите и изричните разпоредби на основния закон, отделно и създават ужасяващ прецедент, всеки, който дойде на власт, да си опрощава данъците сам със закон, вие разбирате ли за какъв абсурд става въпрос. Защото не са се сетили управляващите, не са си гласували данъчна амнистия за укритите пари. Като нищо могат да си гласуват и закон за Амнистия на изпраните пари. Все по ужасяващо става в милата ни родина, не се трае просто!

През 2008 година така тогавашните чудовищни крадци – управляващата Тройна коалиция си гласува и Закон за амнистия за чудовищните престъпления, извършени от БСП, ДПС и тия другите.

Това престъпно управление тогава доведе до най-криминалното престъпно управление в човешката история, сините кхмери на Европа, геноцидът върху българите!

Източник: „Факти.бг“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ