Скандално разкритие: Жоро Шопа си правел тънки сметки да духне към Южна Америка, закопчали го в…

жоро шопа

Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, e бил арестуван на излизане от бизнес сграда в Барселона. След като Швейцария е прекратила издирването му, Семерджиев е започнал да подготвя отпътуването си към страна от Южна Америка, където възнамерявал да остане, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници.

Припомняме, че Шопа бе задържан по-рано днес при операция на испанската полиция в каталунската столица. За него е издадена Европейска заповед за арест от България.

Софийската районна прокуратура задочно му е повдигнало обвинение за укривателството на Ветко и Маринела Арабаждиеви. Семейството беше арестувано на 7 март именно в имението на Семерджиев в Кабрера де Мар край Каталунската столица.

Според източници на националната телевизия, Ветко и Маринела Арабаджиеви са настанени в два различни ареста в района на Барселона.
Испанските власти все още не са уведомилии България за това с каква мярка за неотклонение те ще изчакат разглеждането на искането за екстрадиция у нас.

„Очакваме това да се случи, когато испанските власти имат повод да уведомят българската държава, включително и за това кога ще бъде разгледано искането на испанската прокуратура за задържането им и за изпълнението на Европейската заповед за арест, ние ще бъдем уведомени”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Очаква се в рамките на следващите 10 дни испански съд да изслуша Арабаджиеви дали искат доброволно да бъдат предадени на българските съдебни власти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ