Мариана Попова успя да скандализира: Отказвам се

Мариана Попова

Мариана Попова е от хората, които рядко пестят мнението си, особено пък, ако става дума за музика. Особено когато музикалната гилдия изобилства повече от примери за подменени ценности, отколкото от утвърдени стойности. Певицата не скри възмущението си от това, което представлява днес гилдията, от която е част и самата тя и хвърли бомбата само с едно изречение.

Изпълнителката не конкретизира кои колеги визира с гневния си изблик, но подчерта, че твърде много се е разочаровала от тях.

„Напоследък съм изключително ядосана на… кадърните колеги, на тези, които могат. Защото клякат на некадърните! Правят дуети с тях. Симпатизират им. Размахват им знаменца. Лъжат ги, че са най-добрите. Изключително посредствени хора на екран. Няма да дам примери, защото възрастта ми и позицията ми на артист не ми го позволяват“, призна Мариана наскоро, а позицията й се оказа по-дълбока от моментен афект.

„Категорично отказвам да бъда част от тази гилдия! Но не защото имам високо самочувствие, просто съм мислещ човек и това много ми пречи! За мен посредствеността в музиката напоследък е на страхотна почит. Имаше едни последни хора, в които вярвах, докато и те не започнаха да правят дуети с разни хора, които пеят на диалект. Те даже не пеят. За мен това е абсурдно! Примитивността и посредствеността е заляла всичко. Затова съм се отказала да ходя и по интервюта. И наскоро казах на Весо, че имам чувството, че песента, която направих сега, ще ми е последната. Така се чувствам… Къде отиде пеенето? Правим формати. Журират ги хора, които са със съмнителен талант.“

А песента, за която Мариана Попова говори, е с изцяло жив симфоничен оркестър, по текст на Яворов – „Две хубави очи”, музика на Стоян Стоянов-Течо и аранжимент – Дани Милев. Междувременно певицата засипа с похвали Ицо Хазарта. И въпреки осезаемата разлика в стиловете, призна, че изключително много го уважава и като човек, и като творец. „Обичам, когато хората правят нещо, независимо дали е рап, поп, опера, но да го правят като хората и то да си тежи на мястото. Аз обичам рап, само че моя рап е „Ъпсурт” и винаги ще бъде, защото там има смисъл, социална ангажираност, и едни интелигентни и обосновани личности, които стоят зад тези думи“, добави Попова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ