Гордей се народе: 11 българи на финал на световното по муай тай (Снимки)

1

Успешното представяне на националния отбор на България на Световното първенство по муай тай продължава. 11 българи (от общо 17-сет) стигнаха до финалите в Тайланд, което е сериозен повод за гордост. Отличен ден имаше родната група, водена от треньорите Николай Атанасов и Марио Кирилов, и на полуфиналите, които предложиха много страхотни битки и адреналин.

При жените и двете ни представителки – Теодора Кирилова и Карина Петкова, записаха отново победи и стигнаха до финалите. Кирилова надигра в полуфиналната си среща в категория 54 килограма португалска състезателка, чиято треньорка е голямото име в жеския муай тай Дина Педро. При 51-килограмовите Петкова се класира за финалната битка след като направи страхотен обрат срещу опитната Палома Арманз от Кипър. Двете българки ще спорят за титлите срещу представителки на Казахстан и Испания.

При мъжете също имаме много поводи за гордост, а равносметката е седем финала! Голямата изненада в този кръг дойде от наш боец – Иван Иванов, който при 86-килограмовите преодоля представител на домакините и в битката за титлата ще се изправи срещу италианец.

Най-атрактивният мач на вечерта беше с участието на Николай Йоргов при 81-килограмовите. Националът имаше много тежък двубой срещу фаворита в категорията, който е представител на Украйна. Опитът тук обаче не издържа пред огромната физическа сила и желание за победа на Йоргов. Мачът беше буквално удар за удар, но и шансът беше на българска страна.

Много силно представяне и за Петър Стойков, който в полуфинална среща в категория до 71 кг с тежък удар с въртящ лакът изпрати в нокдаун представителя на Узбекистан и приключи мача си преди края на редовното време.

Победи записаха и Костадин Костов и Християн Тотев, които след като отстраниха бойци от Украйна и Полша сега ще трябва да се бият за титлите срещу узбекистанец и иранец. Християн Корунчев стигна финал в категория до 75 кг и ще се изправи срещу французин. Такъв съперник в спор за титлата ще има и Севдалин Славов на 67 кг.

За съжаление от надпреварата отпаднаха Станислав Вълчев (60 кг), Петър Калчев (63,5 кг) и Георги Денев (51 кг), след като отстъпиха пред бойци съответно от Малайзия, Украйна и Кипър.

При юношите след две поредни победи, израелец спря устрема на Пламен Колев. Но и там имаме две момчета, които ще се борят за златните медали – Венцислав Бъчваров (67 кг) и Георги Далакманов (71 кг), които елиминираха състезатели от Мароко и Украйна.

Тази година Световното първенство е част от програмата на първия световен муай тай фестивал, който ще продължи до 16-ти март и е организиран от Министерството на културата със съдейстяието на Министерството на спорта на Тайланд. Както Boec.BG ви съобщи по-рано, шампионатът на планетата бе открит от заместник министър-председателя на кралство Тайланд – – доктор Висану Креа-нгам. На церемонията по закриването на първенството пък се очаква да присъства министърът на Спорта на кралство Тайланд.

Източник: „Боец“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ