Сестрата на убита в Германия българка: Дъщеря й още чака майка си да се прибере

Линейка

В Дортмунд започна дело срещу бежанец от Сирия за убийството на 35-годишната българка Наташа Д. през септември миналата година, предава немското издание „Билд“. Жената била убита на улица в град Хам, а обвинен е 21-годишният Мохамед А.

В началото на делото днес Мохамед заяви пред съда в Дортмунд, че е невинен.

„През въпросната вечер бях пил много, почти нищо не си спомням, но никога не бих убил някого. Тогава се събудих вкъщи вечерта и един глас ми каза, че имам голям проблем с жена, която е мъртва“, каза 21-годишният сириец по време на процеса днес.

Съдията по делото не повярва на обясненията на Мохамед. „Не си спомняте нищо и изведнъж имате проблем с мъртва жена. Това е прекалено странно, не ви вярвам“, обоснова се съдията.

На сутринта след убийството Мохамед искал да се върне и да открие Наташа. Тялото на жената било скрито в храсти на улица в Хам. Малко по-късно сириецът споделил с шефа си за случилото се. „Той искаше да говори с мен на четири очи. Каза ми, че е убил момичето“, сподели пред съда работодателят на Мохамед.

Сестрата на Наташа – Илиана – беше в съда днес. Наташа била проститутка в Германия, искала да осигури пари за 4-годишната си дъщеря Виктория. „Виктория ходи на терапия в България. Тя знае какво се е случило с майка й. Тя се опитва да разбере, но често се случва още да чака майка си“, сподели сестрата на убитата Наташа.

Делото по случая продължава, предстои съдът да реши дали Мохамед е виновен и каква присъда ще излежава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ