Само в 7DniBulgaria.bg

Извънредно! Българин бедства в китайска болница, състоянието му е критично!

пекин

Наш сънародник, преподавател по български на китайци, е в бедствено положение. Новината за това съобщиха негови близки в социалната мрежа. 

По думите им, Николай е бил приет в болница, но оттам са му отказали лечение.

„Зов помощ! Търсим спешно съдействие от юрист, специалист по международно право! Става дума за български гражданин, работещ в Китай, който на 09-ти март е пострадал тежко при инцидент там. Тридесет и една годишният Николай лежи в критично състояние в болница в Пекин, лекарите отказват медицински интервенции, докато не постъпят средства за тях. Консулството ни вдига рамена и препоръчва да се открие дарителска сметка тук, за събиране на необходимата сума за животоспасяващите операции. Николай едва ли има време за акция по събиране на средства.

Николай е легално пребиваващ, легално работещ в Китай, но все пак български гражданин. Бедстващ Български Гражданин в друга държава!

Помогнете на Николай, който преподава български език на китайци! Не можем просто да го оставим да си отиде, трябва да накараме съответните институции да си свършат работата!“

Апелът за помощ има ефект и случаят е претърпял развитие след намесата на други българи.

От консулството ни в Пекин или от външно засега не дават официална информация.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ