Изплуваха скандални разкрития за милиони евро, свързващи Евгения Банева и Жоро Шопа!

Баневи

Евгения Банева лично завела Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, в швейцарска банка, за да си отвори сметка. Това обясняват очевидци на историята, цитирани от в. „Уикенд“.

Воаяжът до Цюрих се случва малко след като Семерджиев е прострелян пред столичния хотел „Хемус“. През 2014 г. наемник, който все още не е открит, изстрелва 4 куршума по него. За късмет той е пронизан само от един патрон. Нападението става недалеч от офиса на Семерджиев, като убиецът стреля в гърба му, докато бизнесменът слиза от колата си.

Веднага след като си стъпва на краката след този инцидент, Евгения завежда Семерджиев в Швейцария. Двамата посещават банката, в която семейство Баневи имат сметка. Евгения гарантира пред трезора, като това е условието, за да бъде открита сметка и на Семерджиев. Без гарант нямало да може да стане клиент на банката, поясняват източниците на изданието. След това той захранил сметката си с 3-4 млн. евро.

Евгения и Жоро са втори братовчеди, като майките им са първи братовчедки. Двамата не били кой знае колко близки, но все пак поддържали контакти. Обща черта на двамата била болезнената им мания към лукса и скъпите вещи. Според запознати преди години връзката на двамата новобогаташи била далеч по-здрава, но с времето пътищата им се разминали.

Източниците на вестника обаче са категорични, че Банева не е завела Шопа в банката само защото са роднини. Напротив, услугата си има и чисто финансови измерения. Евгения получила тлъста комисиона – процент от парите, вкарани в сметката, за която тя гарантирала.

Интересът на семейство Баневи към солидните швейцарски банки не е от вчера. Още по времето на покойната Дочка Банева Николай Банев влага пари в трезорите, известни с умението си да пазят в тайна клиентите си.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ