Каракачанов срази Марешки: Има нужда от сериозен екип психиатри заради раздвоение на личността

красимир каракачанов

Тежки обвинения хвърли тази сутрин лидерът на „Воля“ Веселин Марешки срещу ВМРО. В последните два дни аптекарят концентрира внимание заради гръмкото изявление, че партията му напуска парламента, а после се самоопроверга. Заради фокусирането на медиите върху неговите изказвания той се възползва и не пропусна да удари опонентите. Марешки обяви сделката за изтребителите като най-голямата измама в историята на България и уличи ВМРО в съвместно гласуване с ДПС. Потърсихме за коментар лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов:

– Г-н Каракачанов, днес Марешки стовари сериозни обвинения, как ще коментирате изказването му в ефир, че сделката за изтребителите е най-голямата измама в историята ни?

– Марешки говори на принципа „крадецът вика дръжте крадеца“. Повтаря една лъжа всеки ден и явно това момче има нужда от психиатър.Хубаво е, когато човек твърди нещо, да се аргументира какво означава това. Измама е, ако се купи нещо, което няма качества. Но аз не знам откога лицето е специалист по тази тема. Нелепо и неграмотно е да се говори за сделката по този начин. Ако изключим изтребителя Ф-35, тъй  като е много скъп, то Ф-16 е най-доброто възможно. Ще помоля министъра на отбраната на САЩ да помогне с психоаналитици и психиатри, защото на Марешки му трябва не един, а цял екип.

– Лидерът на „Воля“ ви уличи също така в съвместо гласуване с ДПС в парламента…

– Ако човек се задълбае в псевдоразсъжденията му, може да провери в НС кога и как са гласували от „Воля“ и как от ВМРО. Именно „Воля“ гласува с ДПС за парите за мюфтийството, а после казва, че други гласуват с ДПС. Заявиха, че напускат парламента, а снощи Марешки каза, че всъщност не го напускали. Това е сериозно раздвоение на личността и, както казах, човекът има нужда от сериозно лечение.

– Днес се отложи вашето участие в парламентарния контрол, където трябваше да отговорите на Марешки за разходване на средства от Министерството на отбраната за медии и кампанията „Бъди войник“, но отсъствахте и точката се отложи. Казаха, че карате грип на крак.

– Вече близо месец без няколко дни страдам от вирус, който все още не ме е пуснал. Донесох си го от Мюнхен, където бях на 17-18 февруари. Инфекцията започна да утихва, но се появи втора вълна. Така съм и в момента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ