Станишев: Не е важно кой ще е водач, а БСП да се яви с ясна политическа физиономия

сергей станишев, корнелия нинова

Няма проблем, ако не съм водач на листата на БСП за европейските избори. Важно е какъв дебат за Европа ще предложи БСП. Това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред Нова тв. В неделя социалистите ще изберат на тежък пленум кой ще е начело на листата – бившият премиер или депутатката Елена Йончева.

БСП е демократична партия. Повече от месец върви номинация на кандидати. Над 200 са минали. Нямам точна информация, но имам 85% от общините. С Елена Йончева сме с най-много номинации. За мен това е лично доверие и аз го оценявам като голяма отговорност, каза Станишев.

Важно е БСП да се яви с ясна европейска политическа физиономия и да защитава европейския интерес. С дебатите трябва да покажем, че БСП е не само опозиция, а и алтернатива. Евроизборите са възможност социалистите да вдигнат червен картон на ГЕРБ. Залогът е не само коя партия ще има повече депутати, а може ли да се предизвикат предсрочни избори и как БСП ще се отиде на местните избори, обясни бившият соцлидер.

Станишев обясни, че никога не води войни в партията и не преследва цел да е лидер на вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова.

В БСП винаги е имало спорове аз ще направя всичко, което зависи от мен, и утре БСП да излезе единна. Не е ключово кой ще е първи, втори и трети в листата, а да приключи този процес на номинации и да започнем да правим истинска кампания, за да знаят хората какво БСП предлага и може ли да е алтернативата на ГЕРБ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ