Светът отново в краката на феномена Петър Стойчев!

петър стойчев

Петър Стойчев отново завоюва световна титла. 42-годишният българин пак е най-добрият на планетата по плуване в ледени води.

Стойчев успя да защити титлата си в кралската дистанция 1000 метра от 2017 година, когато я спечели навръх Богоявление в Бургхаузен (Германия).

Сега българинът ликува след победа в Семьоновското езеро в Мурманск (Русия) на първенството по ледено плуване. Стойчев преплува хилядата метра за рекордните 12 минути и 10 секунди. Температурата на водата беше под нула градуса.

Българинът се пребори за златото в конкуренцията на 41 плувци.

Предишният световен рекорд на 1000 метра в ледени води отново бе на сметката на Стойчев. Днес той беше с 5 секунди по-бърз от предишното си постижение.

42-годишният Петър Стойчев е носител на световната купа по плувен маратон 11 последователни пъти от 2001 до 2011 г. Последното му предизвикателство беше участие на плувния маратон в близост до Антарктида, където завърши първи в конкуренцията на 15 участници от 9 държави.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ