Скандален министерски син яхна спортен „Мерцедес“ за 400 бона! (СНИМКИ)

Долорес1

Калоян Арсенов, скандалният син на бившия министър на екологията Долорес Арсенова (2001-2005 г.), се обзаведе с пореден лъскав и впечатляващ автомобил. От началото на месеца 33-годишният баровец гордо шофира из софийските улици последен модел „Мерцедес АМG GT“, чиято производствена цена доближава 400 000 лева.

Тузарското спортно возило излезе на автомобилния пазар съвсем наскоро – в края на 2018 г. Тунингованият „Мерцедес“ е с мощност от 570 конски сили и ускорява от 0 до 100 км. за 3,5 секунди. Близки до Калоян Арсенов издадоха пред Lupa.bg, че министерският син е поръчал колата още преди 4 месеца, като е доплатил над 50 000 евро за оборудването на спортния звяр с абсолютно всички предлагани екстри.

В четвъртък вечерта фотограф на Lupa.bg успя да заснеме новото возило на Калоян Арсенов, паркирано на бензиностанция на столичния булевард „България“. Мерцедесът е с регистрационни номера, ползвани от години от фамилия Арсенови – 1212. Возилото заема достойно място в автомобилната флотилия на министерската фамилия. Знайно е, че семейството притежава „Ролс Ройс“, алено червено „Порше Турбо S“, „Ауди А8“и джип БМВ Х5. Някои от возилата, които са на обща стойност от над 1,2 милиона лева, са с ВИП регистрационни табели с номера с 6 цифри – 121212, за които Арсенови са плащали допълнително по 7 000 лева в КАТ.

Новата царска покупка на Калоян Арсенов идва в момент, в който наследникът на Долорес Арсенова е подсъдим за хулиганство на пътя и е застрашен с ефективен затвор до 2 години. През септември 2018 г. Районната прокуратура в София повдигна обвинения срещу Арсенов и сподвижника му – Димитър Андреев – Лютия, които вилняха из пътищата на София. Според обвинението, на 22 септември сутринта Арсенов предизвикал с тузарското си „Порше“ другите шофьори да го изпреварят, а след това ги засичал, спирал и потеглял на зелена светлина, обиждал и псувал. След като един от водачите му направил забележка, Арсенов слязъл от колата си и му нанесъл няколко удари в главата и тялото.

Спътникът на министерския наследник – Димитър Андреев, пък забелязал, че жената на бития ги снима с мобилния си телефон. Вбесен, той отишъл до нея, изтръгнал апарата от ръцете й и го хвърлил зад ограда. Телефонът обаче не се е счупил, а по-късно бе иззет от разследващите, които му направиха техническа експертиза, за да се установят, че записа от случилото се не е унищожен.

Важен детайл от криминалния инцидент е, че жертви на Арсенов и приятеля му Лютивия бяха съдийка от Върховния касационен съд и нейния съпруг. Името на съдийката обаче е засекретено в протоколите от обвинителния акт по нейно изрично настояване.

Според неофициална информация, Арсенов и спътникът му са били солидно почерпени, тъй като се прибирали от дискотека. На Калоян обаче не е правен тест за алкохол и наркотици, тъй като синът на Долорес Арсенова избягал от местопроизшествието, а в следващите 24 часа не бил открит от МВР. На другия ден Арсенов сам се яви в районното управление, но бе пуснат с най-леката мярка за неотклонение – подписка, защото не е осъждан.

Година по-рано Калоян Арсенов дебютира в криминалните хроники, след като през октомври 2017 г. бе арестуван с Йордан Златков, син на дупнишкия гангстер Злати Златев – Златистия за безразборна стрелба посред бял ден в столичния квартал „Лозенец“. Тогава прозорците на младо семейство бяха потрошени от куршумите и по чудо нямаше жертви.

Арсенов обаче бе оневинен, макар пистолетът да бе негов. Свидетели оневиниха Калоян и посочиха, че с оръжието е стрелял синът на Златистия, който отмъкнал пистолета без знанието на собственика му. След подписано споразумение с прокуратурата Йордан Златков получи 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок.

Източник: lupa.bg


One comment

  • Ненормална държава

    19.03.2019 at 18:03

    Като гледам колко коментара има разбирам защо е така в тази държава. Съд и разстрел за такива министри и отрочетата им.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ