Петър Стойчев разкри емоциите си за спечелената световна титла и безапелационното стигане до първо място!

петър стойчев

Петър Стойчев спечели световната титла в плуването на 1 километър в ледени води в Мурманск. Той стигна безапелационно до първото място с лично постижение от 12:10 минути. Пред  БТВ шампионът разкри емоциите си от успеха малко след триумфа.

„Радвам се че направихме това, за което дойдохме в Мурманск – не скри емоциите си Стойчев. –  Трябваше да се справя с доста лишения. Победа на Антарктида и сега в Мурманск. Не мога да не бъда щастлив с това постижение. Тук Мумманск е наистина едно различно място. Различен климат и различни хора. Това прави още по-емоционален за мен този успех. Освен многото лишения, имаше и още много болка в тази ледена студена вода. Четвъртият коридор ми донесе късмет. Водата е студена около 1 градус. Щом леда плува в нея, значи не е топла. В живота винаги има нови предизвикателства. От 31 градуса на водата в Шанхай, когато станах световен шампион, до тук в Мурманск”.

Стана ясно още, че българинът е трябвало да се справя и с удари под кръста от преките си конкуренти на шампионата в Мурманск.

Българинът трябвало да се яви на медицински преглед в точен час преди състезанието. Той лично се разбрал с лекаря да се яви в 13:30 часа преди състезанието. Всички останали се явили час по-рано. Те подали протест, че българинът минава по-късно прегледа, който обаче не е бил уважен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ