Извънредно! ГЕРБ с промени в социалното подпомагане (НА ЖИВО)

герб

ГЕРБ предлага по-строго обвързване на социалните помощи с посещаемостта в училище. Милена Дамянова заяви, че ако децата не посещават зазължителната детска градина и училище няма да получават социални помощи.

„Не можем да си позволим нито сега разхищаване на средства. В Германия в една от провинциите, ако детето не посещава училище или мероприятия, то родителите са длъжни писмено да дадат обяснения. Във Франция родителите подписват договор за задължително посещаване на училище, ако детето не посещава не само следват писмени обяснения, но се спира социалното подпомагане, дори и посещение на полицията“, заяви шефката на образователната комисия.

Социалният министър Бисер Петков добави, че в действащия закон социалните помощи са обвързани с посещението на децата в детска градина и училище, като сега нещата се затягат.

ГЕРБ предлага по-строго обвързване на социалните помощи с посещаемостта в училище

Публикувахте от Tsvetan Tsvetanov в Вторник, 19 март 2019 г.


One comment

  • Живка

    21.03.2019 at 14:26

    Много заседавате, много решавате и накрая нищо не е правилно. Възмущавам се и не само аз .Значи социалната пенсия ще е 240 лв.Та това са хора, които не са работили, или малко са работили.А тези с 40 г. Стаж остават с около 220 лв. Какво означава това, че защо сме работили, трябваше да обикалям улиците и да чакам пенсия. Аз съм една от тези с 41г. Стаж и се пенсионирах с 208 лв. Моя позната с 15 г. Стаж сега получава 200лв. Защо съм работила, питам и се ядосвам??? Огромна НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!!! Защо, защо, защо??? Кой решава и мисли ли, разсъждава ли???

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ