Димитър Манолов успокои всички пенсионери!

Пенсионер

Играе се със страховете на хората. Истински драма няма. Това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов по повод новата формула за изчисление на пенсиите.

Решението беше взето през 2015 година. Това решение касае приноса и правата на хората. Идеята, че трябва да бъдат обвързани правата с приноса, е стъпка в тази посока. Какъв ще е резултатът никой не може да каже, добави той.

Тези 1-2 лева разлика при изчисленията ще бъдат компенсирани от вътрешния бюджет на НОИ, посочи Манолов.

Каквато и власт да е в България, за какъвто и проблем да става въпрос, хората винаги се сещат в последния момент, заяви Теодор Дечев, директор „Индустриални политики“ в Асоциацията на индустриалния капитал в България. В случая става въпрос за трудовия им стаж, което прави реакцията им оправдана, добави той.

Тук има някакъв момент на неяснота. Има елемент на промяна на правилата по време на мача за някои хора. С днешната среща при министър-председателя и всички други медийни изяви на политици целият шум ще бъде овладян, заяви Теодор Дечев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ