Прокуратурата ще провери имотните сделки на Цветан Цветанов

цветан цветанов

И прокуратурата ще направи проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това стана ясно от изказване пред журналисти на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която уточни, че тя още не е възложена на конкретен прокурор.

Стана ясно, че двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма „Артекс“ само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи „Свободна Европа“.

Бившият подчинен на Цветанов в предизборния щаб е придобил двата имота в съсобственост със съпругата си. Така на същата дата – 12 юни, когато Цветанов разменя с фирма „Артекс“ две свои жилища от улица „Елемаг“ за новия си дом, старите му апартаменти стават собственост на Симеон и Ива Велкови. За тях семейната двойка плаща 470 000 лева. Срещу сумата те получават 190 квадрата жилищна площ и две паркоместа.

Вчера Цветан Цветанов обясни в парламента, че е разменил двата апартамента за новото жилище и е доплатил 100 000 лева. Той добави, че всичко е напълно законно.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ