Майката на Йоан Матев: Има обрат в делото за убийството на Георги, Патрик е подписал самопризнания (СНИМКИ)

матев2

Майката на Йоан Матев – Сребрина Гаджева, бе категорична пред  БЛИЦ, че синът й не е убил Георги Игнатов в Борисовата градина.

Престъплението стана на 2 юни 2015 година, а Матев е основен обвиняем по делото. Днес 7 свидетели дадоха показания в Софийски градски съд.

„За мен от днешните разпити се промениха някои неща. Има самопризнания на Патрик (затворникът, който първо заяви, че е убил Георги, но после се отметна). Има експертиза, която доказва, че той е подписал тези самопризнания. Експертът, обаче, не идва на второ поредно заседание да даде показания, въпреки, че е редовно призован. Чухте свидетелските показания, че има писмо, в което Патрик признава, че е извършил престъплението. Не мога да кажа защо Патрик се отказа от показанията си. На предното заседание той не пожела да даде показания, но на база на експертизата се виждат неговите самопризнания. Според мен това е обрат в делото, но някои медии още се правят, че не знаят за какво става въпрос“, заяви Гаджева.

По времето на самото заседание тя често идваше при своя син, за да уточняват детайли около процеса. „Комуникираме, защото аз, освен като негова майка, съм и негов защитник. Той се чувства добре, до колкото е възможно в тази ситуация, в която той е набеден. Ние в момента не искаме по лека мярка за неотклонение. Искаме делото да върви и да излезе истината, защото смятаме, че това не се случва до момента“, завърши Сребрина Гаджева.

Днес в съда дадоха показания двама свидетели, които са лежали в следствения арест на Г.М. Димитров в една килия с Патрик Първев, който получи присъда от 6 години затвор за това, че е пребил 3-годишно дете. През 2018 година той изненадващо даде показания пред разследващите, че той е убиецът на Георги.

Тогава става ясно, че месец след престъплението в Борисовата година Патрик попада в ареста на националното следствие. И докато полицията търси заподозрян, младежът признава, че той е убиецът.

Пред съда обаче Патрик категорично отрича, че има нещо общо с убийството. Разказва, че съкилийниците му са го тормозили, защото им заприличал на самотния бегач от парка, издирван от властите.

Така под натиск Първев разказал, че е взел 2000 лева, за да прободе смъртоносно Георги Игнатов. А после се отметнал от думите си. Един от свидетелите днес Мариан Тодоров потвърди показанията си, че Патрик признал, че убил младежа в парка преди четири години. В следствието Първев, който бил хомосексуалист обяснил, че видял как Жоро се прегръща с момиче на пейка, извадил нож и, обзет от ярост, го наръгал. След това е тичал през Борисовата градина, след две преки е спрял да бяга, след това се е прибрал вкъщи, а по блузата му имало кръв.

Патрик дори написал писмо, в което признал за престъплението и го предал на надзирателите в следствието на „Г.М. Димитров“. По-късно обаче писмото изчезнало.

Източник: БЛИЦ
Снимки:Булфото



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ