След шумната акция: Кметът Вълов се завърна в кабинета и се закани: Ще ме търпите цял мандат!

Полиция, ГДБОП

Задържаният след шумна акция на спецпрокуратурата и комисията „Антикорупция“ кмет на Червен бряг Данаил Вълов се завърна след броени часове в кабинета си. Заедно с него бяха пуснати и арестуваните зам.-кмет с ресор еврофинансиране Светослав Георгиев, Диана Димитрова – шеф на дирекция “Европроекти”, Евгения Николова – шеф на дирекция “Обществени поръчки”, както и двамата юрисконсулти Десислава Иванова и Ивайло Коловски.

„Нямам никакви притеснения по повод разследването на Специализираната прокуратура“, заявии пред изненаданите от появата му журналисти Данаил Вълов, докато влизаше в кметството.

„Дадох показания във връзка с разследването на процедурата, свързано с така наречения „Топъл обяд“. Нямам притеснения и продължавам обичайната си работа в общината“, допълни той.

По думите му единият от отхвърлените кандидати по проекта „Топъл обяд“ се е жалвал и в общината вече били събрали купища документация по казуса – пред Комисията за защита на конкуренцията и пред Върховния административен съд. Според Вълов в момента в общината нямало притеснения по повод случая.

„Въпреки опита да се отърват от мен предварително, няма да се получи, и ще трябва да ме изтърпят до края на мандата ми“, заяви уверено Данаил Вълов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ