Проф. Константинов: Политическата класа реже целия клон, на който стои!

михаил константинов

Политическата класа реже целия клон, на който стои. Това каза пред „Фокус“ проф. Михаил Константинов. Оказва се, че ръководствата на големите партии са пълни с хора, купили апартаменти на ниски цени, каза проф. Константинов, като добави, че явно политиците са забравили, че има нещо, което се нарича „Имотен регистър“ и декларации за имущество на властта. 

Михаил Константинов припомни излязлата информация, че и кадри на БСП са купували жилища на 4 пъти по- ниска цена. Той заяви, че причините за това могат да бъдат 2.

„Първото е – пишете данъчната оценка, за да спестите държавната такса, която трябва да платите и съответно данъците, които дължите върху жилището, което означава, че цената е доплатена. Другият вариант е, че всъщност е получен подарък от фирмата производител. Двете хипотези не са лицеприятни. Аз очаквам в съвсем скоро време правоохранителните органи да се произнесат, но засега може да се каже, че тези сделки ще се окажат в рамките на закона. Силно неморални и в рамките на закона. Това засяга политическата класа, а скоро ще бъде ударена и юридическата“, прогнозира той.

Професор Михаил Константинов добави, че тук не става дума за секретна информация, защото информацията присъства в Имотния регистър и декларациите. Според него се набляга на тази информация заради евроизборите.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ