Трагедия: Наш сънародник загина в Германия

Свещ

Наш гурбетчия загина при ужасяващ инцидент в Германия. Железен елемент е паднал върху 43-годишен жител на село Звездел. Тялото на Фикрет било буквално премазано под тежестта на метална плоскост.

Инцидентът станал преди дни в цех в германски град, където работил нашенецът, пише 24rodopi.com, позовавайки се на жители на момчилградското село.

Подемна машина трябвало да повдигне елемента, който обаче се стоварил върху работника.

„Много свястно момче. Има две деца, на 14 и 12 години. Те са тук с майка си, гледат около десетина крави. От няколко месеца Фикрет отиде на гурбет в Германия”, разказаха пред наш екип роднини на мъжа.

Само преди десетина дни 43-годишният мъж си бил в селото. Заминал отново, за да натрупа средства и изгради хубав обор за животните, след което да се прибере. Преди това работил в София.

„Жена му замина за Германия. Сега трябва да се съберат пари, за да се върне тялото. Транспортирането обаче излиза хиляди левове”, споделиха местните.

Хората в Звездел твърдят, че еврото в Европа може и да убива. Това е поредният случай на загинал нашенец по време на гурбет. Казват, че подобни драми са десетки, само в района.

Миналата година жител на Нановица е бил убит от поляк в Англия. Младият мъж бил наръган с нож. 42-годишен пък е починал във Франция от инфаркт. На работното си място. Негови роднини в Неофит Бозвели чакали близо месец преди да приберат тялото. Инцидентът също станал през миналата година.

„Поради липса на пари за транспортирането на тялото, има случаи наши гурбетчии да бъдат погребвани на Запад. Наскоро мъж от Звездел почина в Швеция. Там си и остана, сумите са много големи, семейството не можа да събере парите”, разказаха жители на селото.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ