Скръбна вест: Жена със състояние за 600 млн. евро загина в самолетна катастрофа

Свещ

Една от най-богатите жени в Русия загина в неделя при катастрофа с малък частен самолет в Германия, предадоха информационните агенции.

55-годишната Наталия Филева, съсобственик на втория по големина въздушен превозвач на Русия – „Ес7 Груп“ (S7 Group), е пътувала на борда на едномоторен шестместен самолет „Епик ЕлТи“ (Epic LT), който се разбил и изгорял в полето, докато правел заход за кацане на малкото летище Егелсбах към 15,30 ч. в неделя, съобщиха от компанията на Филева. Бизнес изданието „Форбс“ оценява богатството на Наталия Филева на 600 милиона долара.

Наталия Филева е съсобственик на компанията „Ес7 Груп“, която е втората по големина след „Аерофлот“, посочва Ройтерс. Асошиейтед прес допълва, че „Ес7 Груп“ има база на московското летище Домодедово и лети до 150 дестинации в 35 държави, използвайки 56 самолета „Еърбъс“ и 23 „Боинг“. Съпругът на Филева – Владислав, е посочен като председател на борда на директорите във финансови документи на сайта на компанията за третото тримесечие на 2018 г., посочва АП.

Германската полиция съобщи, че изглежда на борда на самолета са се намирали двама пътници и един пилот. Самолетът пътувал от Кан (Франция) към Егелсбах, който се намира на около 10 км южно от Франкфурт. Представител на местната полиция съобщи, че самолетът, на който се предполага, че са пътували двама руски граждани, е напълно изгорял, което ще затрудни идентификацията на жертвите. Отломките са пръснати в радиус от 20 метра от мястото на катастрофата. Компанията „Ес7 Груп“ потвърди гибелта на Наталия Филева и изказа съболезнования на семейството, съобщават информационните агенции. За другите двама души на борда засега няма информация, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс.

Германските авиационни власти разследват причината за катастрофата. Според представител на Германската служба за безопасност на полетите пилотът може да е загубил контрол над машината при маневра преди кацането.

Други двама души загинаха при пътно-транспортно произшествие, свързано със самолетната катастрофа, съобщава АП, като се позовава на ДПА. Полицейски автомобил, реагирал на самолетната катастрофа, се блъснал челно с друга кола, при което трима полицаи са тежко пострадали, а двамата пътници в другия автомобил са загинали, съобщава АП.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ