Експерт загатна ужасяваща версия за самолетната катастрофа със семейство Бошнакови

6be095effc6b31310d64aa50d718d225_big

Следобед спасителните екипи ще успеят да достигнат мястото на катастрофата с малкия самолет „Честна П210Н“ в планината Якубица край Скопие, при която загинаха четирима български граждани. Това заяви пред БНТ авиационният експерт Ангел Борисов.

„Шансовете да са живи са минимални. Този връх е по-висок с 300 метра от нашия Черни връх, всичко е бяло от сняг“, каза той.

Борисов посочи, че мястото на инцидента, близо до Солунска глава, е изключително трудно за летене, тъй като представлява поредица от високи върхове. „Теренът е много опасен и в този участък не бива да се допуска отклонение от маршрута“, коментира той.

Ангел Борисов коментира и промяната на решението на пилота, който първо е поискал извънредно кацане в Скопие, а след това е продължил към София.

Експертът допусна, че освен лошото време, пилотска грешка, трябва да се изследва и вероятността за отказ на двигателя на самолета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ