Парламентът прие закона на ВМРО срещу циганските помощи! Сега да видим няма ли да работят…

7 Dni Bulgaria03.04.201943040
гето

Народното събрание прие на първо четене предложението от Искрен Веселинов и депутати от ПГ „Обединени патриоти“ за промени в Закона за социално подпомагане. Месечните социални помощи ще бъдат обвързани с полагането на общественополезен труд, участието в програми за ограмотяване и повишаване на квалификацията.

Заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на парламентарната група Искрен Веселинов отчете, че това е поредната успешна стъпка към реализиране на концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция.

Много хора получават плащания през Закона за социално подпомагане. Чрез приемането на Законопроекта за изменение и допълнение на Патриотите ще се подпомогне развитието на тези хора, за да имат възможност за справедливо участие на пазара на труда в България.

Вносителят Искрен Веселинов е категоричен, че трябва да се прекрати практиката тези хора да „лежат“ единствено на държавна издръжка.

Трайно безработните лица трябва ежегодно ще бъдат оценявани, ако искат да се получават социални помощи. Ако са налице две последователни отрицателни оценки, месечните помощи се намаляват до 50% за срок от една година.

Според вносителите промените в закона ще доведат до намаляване на изтичането на публичен ресурс и прекратяване на професията „трайно безработен“, а също и ще се засили контролът върху мерките за повишаване на образованието и придобиване на трудови компетенции и квалификация.

Приемането на първо четете на тези промени е победа в битката за социално равенство в българското обществото, подчерта Искрен Веселинов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ