„Атака“ също ще подкрепи номинацията на Данаил Кирилов

558193

Разглеждаме Данаил Кирилов като правосъден министър, но се отваря труден фронт за приемника му в Правна комисия.

Това каза в кулоарите на парламента зам.-председателят на Народното събрание и представител на „Атака“ проф. Явор Нотев, който коментира номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър. „Мястото, което ще заеме г-н Кирилов, позволява той да разгърне и използва потенциала, който е набрал в опита си в Народното събрание. „Атака“ ще подкрепи предложението Данаил Кирилов да стане правосъден министър. То, разбира се, има още една страна, а именно освобождаването на мястото на председателя на Правна комисия в парламента. Това винаги би могло да бъде повод за дискусия. Дали това място, където човек свикнал и приел начините на работа, след като го освободи не отваря един труден фронт за неговия приемник, е втората част от въпроса, която не касае г-н Кирилов. Разглеждаме го вече като министър на правосъдето. За мен Правна комисия е един малък парламент. През тази комисия минава огромното число, огромният брой актове, които се приемат в пленарна зала. Там получават своя основен вид. Мястото на председател на комисията е изключително тежко, отговорно. Изборът на председател на комисията също е отговорен акт“, заяви още Нотев.

Зам.-председателят на НС коментира и новината за проверката на апартаментите на председателяна КПКОНПИ Пламен Георгиев. „Засега нямаме основание да разглеждаме като точка от дневния ред освобождаването на Пламен Георгиев от КПКОНПИ, въпросът не е поставян. Не зная за предложение за освобождаване на г-н Георгиев. Въпросът за момента опира до това да се извърши една обективна и възможна, законосъобразна проверка на фактите и обстоятелствата, които събудиха съответните възражения, съмнения и създадоха тази атмосфера около неговия имот. Според мен разпореждането на главния прокурор е уместно, на място е, трябва да се извърши тази проверка, за да се удовлетвори и общественото очакване, също така и изискването за справедливост за равно прилагане на закона по отношение на всички граждани на тази страна. Това предстои да се направи. Моралната норма в такива случаи не се налага принудително, а е вътрешно усещане и убеждение. Въпросът не е към мен. Ако някой прецени, че така трябва да постъпи в дадена ситуация, негова е волята. Това направиха някои от колегите, за които вие споменахте. Предстои да видим как ще се реши“, каза още Явор Нотев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ