Без инвалидни пенсии за милионерите, мними слепци!

братя слепци_LI

Братята се фукат с коли, които карат „слепи“

Спряха помощите за инвалиди на братята Горан Станев и Станьо Маринов, които се водят слепци по документи. Решението да секнат помощите им е на ТЕЛК след започване на прокурорско разследване и назначен медицински одит. Лекарите трябва да установят дали въобще богатите цигани имат влошено зрение.

Станев и Маринов са прибирали помощи като 100% инвалиди. Те вече са изследвани в Електрофизиологичната лаборатория на Очната клиника в Александровска болница, но резултатите се бавят втори месец. Направената спешна експертиза след разкритията доказа, че двамата имат кокоша слепота, но без да установи до каква степен са неработоспособни.

Освен проверките за мнимата слепота Станев и Маринов вече имат присъди за пране на пари заедно със своите родители. Братята не са зад решетките, защото се очаква ВКС да потвърди наказанията. Майка им Иванка обаче вече е в Сливенския затвор.

Комисията „Антикорупция“ конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник. Ако бъде осъден, единият брат – Станьо Маринов, ще се раздели и с имущество за 2 847 297 лева.

Източник: БългарияДнес


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ