Неописуема трагедия: Загиналото семейство Бошнакови стягало абитуриентския бал на дъщеря си Биляна!

бошнаков

Абитуриентски бал стягало загиналото в самолетна катастрофа 4-членно семейство Бошнакови! 18-годишната Биляна, която изгуби живота си заедно с баща си Георги (49 г.), майка си Калина (47 г.) и по-малката си сестра Гергана (14 г.), трябваше да отпразнува завършването на средното си образование следващия месец. Тя е учила в Американския колеж в София.

Цялата фамилия е била в трепет от щастливото събитие и вчера е трябвало да купят на Биляна роклята за абитуриентския бал.

„Вчера трябваше на Биляна да купуваме рокля за абитуриентския й бал… Отидоха до Охрид и на връщане ги сполетя това. Дано душите им почиват в мир, защото те правеха това, което най-много обичаха – да летят“, разказа пред ежедневник Бояна Корнажева, братовчедка на загиналата адвокатка Калина Корнажева-Бошнакова.

Във вторник самолетът на семейството „Чесна P210N“, управляван от бащата Георги, изчезна от радарите западно от връх Солунска глава – най-високия връх на планината Якубица в Северна Македония. Една от версиите за падането на самолета е появява на силна турбуленция и гъста облачност. Четиримата загиват на място. Телата им бяха открити след продължила часове наред издирвателна операция.

Македонските медии разпространиха аудиозапис на последния разговор между авиодиспечерите и пилота. „Ние сме в много лоша си…“, казва Бошнаков, който пилотира самолета, но не успява да довърши изречението си, тъй като връзката прекъсва. Вероятно има предвид, че семейството се намира в „много лоша ситуация“.

Полицаи са отишли до домовете на родителите на съпрузите, за да им съобщят ужасната новина. Близките са в шок от случилото се.

Загиналите в авиокатастрофата в Македония са роднини на бившия правосъден министър Петър Корнажев и на бившия президент на Бразилия Дилма Русеф. Калина Корнажева-Бошнакова е племенница на Петър Корнажев и братовчедка на Русеф. Нейният баща е видният публицист Цоню Корнажев, който е брат на починалия през 2002 г. бивш правосъден министър от кабинета „Беров“ и чичо на първата жена държавен глава на Бразилия.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ