90-годишна от Добрич скрива всички шофьори в малкия си джоб

f986994dff98e0a5ec479d6581f5f9be_big

60 години зад волана и половин век участие в различни ралита в България и чужбина. С такава биография може да се похвали 90-годишната Станка Василева от Добрич. Въпреки напредналата си възраст, тя не се отказва да шофира.

Доайенът на рали спорта в Добрич не си представя живота без кола. Всички около нея са запалени автомобилисти. Затова и тя не губи време, за да вземе книжка. Първото ѝ участие в рали е след няколко години – на местна почва в Добрич. Тя следва мечтата си за победи и в Румъния, Унгария и Полша.

Въпреки, че не е професионален шофьор, работата ѝ помага да развие уменията си.

„Няма ден аз да не се кача на колата, понеже бях и бригадир, ходех по нивите. На тютюна бях бригадир. Няма ден, в който да не съм карала. Човек, колкото кара, повече се специализира, разбира се, и внимавах много. Една грешка нямам“, казва баба Станка пред камерата на предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“.

С ежедневните пътувания до село Загорци, Станка Василева бързо натрупва внушителен километраж. Шестте десетилетия зад волана започват с качване на мотор. С мотора също се явявала на състезания. Но после му слагат кош.

Според нея младите шофьори са по-опасни от възрастните. Тя смята, че и мъжете, и жените са добри шофьори, но жените внимават повече. Въпреки че вече е 90-годишна, Станка Василева има желание да участва отново в рали, но този път с мечтаната червена кола.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ