Депутат от ВМРО проговори за скандалите с имотите във властта – има ли напрежение в коалицията

Бойко Борисов, Цветан Цветанов

Пламен Георгиев беше подложен на атака, след която трудно би се обяснило неговото оставане на позицията, дори да е абсолютно невинен. Това заяви пред БНР депутатът от МВРО и заместник-председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

„Това е една от най-неприятните равносметки в целия този „гейт“, защото медиите и натискът върху участниците често са преди да се видят фактологиите или пък се виждат безброй фактологии, но не се произнася нито един орган, който да ги обобщи и да излезе с експертно заключение – коментира Веселинов. – Моралната щета е сериозна. Действително може би ще трябва да се търси вариант, при който самият орган да бъде рестартиран, за да има доверието на гражданите“.

По думите му, ако има и най-малка оценка за съмнение, би следвало да се търси и отговорност. Според него, реакцията на ГЕРБ след скандала е обичайната.

„Когато има скандал, ГЕРБ се опитват да го спрат с цената на хората, които са подложени на атака – анализира Веселинов. – В някои случаи има основание, в други – не. Това е тактиката на Борисов от началото на неговото присъствие във властта. Тя очевидно работи и снема напрежението. Явно така ще бъде до края“.

Според него скандалите са се превърнали в начин на правене на политика.

„Липсата на идеи се компенсира с нови и нови скандали – каза Веселинов. – Тези скандали раждат само омерзение и хората се разочароват от политиката изобщо, от институциите, от държавността. Затова те са опасни и представляват проблем за държавата и за правенето на политика като цяло“.

Веселинов коментира и законодателните инициатива на ГЕРБ и ДПС.

„Този дух на натиск чрез скандал и играта ва банк на опозицията БСП, които напуснаха парламента, правят ДПС все по-значими – каза Веселинов. – ГЕРБ, в стремежа си да ги спечелят и да останат в залата, правят грешка след грешка, включително по теми, които по принцип идейно не ги смятат за свои. Примерно с преференциите – ГЕРБ печели най-много от преференциите“.

Депутатът от патриотите обаче бе категоричен, че има теми, които евентуално биха поставили коалицията под въпрос.

„Говорейки за скандали и апартаменти, не говорим за основните проблеми на държавата“, каза Искрен Веселинов, визирайки проблемите, свързани с ромите. Според него социалната система трябва да промени своята философия.

„Следващата задача, която трябва да си поставим, е излекуване на тези общности от чувството за безотговорност. Трябва да е ясно, че за всяко нарушение следва наказание“, категоричен е депутатът от „Обединени патриоти“.

Веселинов подчерта, че имат предложения за общо явяване на европейските избори и от НФСБ, и от „Атака“. Според него обаче коалирането трябва да е на трите партии, в противен случай това може да премахне възможността за бъдещо евентуално обединение на патриотичните формации от „Обединени патриоти“.

В този смисъл Искрен Веселинов смята, че е по-добре всяка от партиите да се яви поотделно на евровота.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ