Приказката на Боряна Калейн няма край, грацията завоюва още едно отличие в Италия

Боряна Калейн

Боряна Калейн продължава с отличните си изяви на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро (Италия). След като вчера спечели бронзов медал в многобоя, днес младата ни грация извоюва още едно отличие. Калейн грабна сребро във финала на топка, след като получи 21.700 точки за изпълнението си. Така тя раздели в подреждането руските сестри Аверини.

Титлата на топка грабна Арина Аверина с 22.400 точки, а шампионката от вчера Дина Аверина този път стигна до бронз с 21.700 точки. Калейн има еднаква оценка 21.700 с Дина, но нашенката има повече за изпълнение – 8.900 срещу 8.700.

Другата българка в индивидуалното на Световната купа в Пезаро – Катрин Тасева, която вчера завърши пета в многобоя, остана на крачка от медал на топка, след като зае четвъртата позиция с 21.350 точки. Тя също изигра страхотно и много силно съчетание.

На финала на обръч Боряна Калейн зае четвърто място с 21.150 точки, а Катрин Тасева е шеста с 20.650 точки. Златното отличие спечели Арина Аверина с 22.500 точки, а втора и трета са съответно Дина Аверина с 22.400 и Катарина Галкина (Беларус) с 21.200 точки.

В момента ансамблите играят съчетанията с пет топки, а по-късно днес са финалите на бухалки и лента при жените и на три обръча и два чифта бухалки при ансамблите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ