Матей Казийски реши: Връща ли се в националния отбор?

Матей Казийски

Матей Казийски е отказал да се върне в националния отбор по волейбол, разкри новият селекционер на тима Силвано Пранди.

71-годишният италиански специалист застава отново начело на „лъвовете“, които водеше до 2010 година. Под негово ръководство националите спечелиха бронзовите отличия на европейското първенство в Турция през 2009 година.

„Проучих възможността да опитам и да направим така, че Матей Казийски да се върне в националния отбор. Трябва да призная, че при първоначалния ни разговор той беше благоразположен към мен, но за съжаление след близо 2 месеца коментари и изчаване, отговорът му беше „Не“. Поради лични мотиви, той не може да бъде на разположение на националния отбор.“, разкри Пранди на пресконференция.

„Започвайки този втори период начело на националния отбор, за мен това е истинско удоволствие и голяма отговорност. Предстои ни един много важен сезон 2019 и трябва да насочим всичките си усилия към олимпийската квалификация, която ще бъде през втория уикенд на август. Когато ми се обадиха от федерацията, приех незабавно, защото ще бъде много интересно, това е голямо предизвикателство за мен. Ще имам удоволствието да изживея този най-важен момент в кариерата ми. Предстои ни европейско първенство през септември и Лига на нациите, която започва в края на май. Това са основните моменти, които ни предстоят през сезона. Поради тази причина благодаря на президента на федерацията Данчо Лазаров, на Борислав Кьосев. Искам да им благодаря за възможността да изживея отново това приключение.“, добави Пранди.

„Щабът е хомогенен, изграден от хора, които познавам и с които съм работил през годините. Надявам се, че и Андрей Жеков ще се присъедини към нашия екип.“, добави той.

„Най-хубавата част не е целта, която можем да постигнем, а ежедневната работа, контакта в залата и това, което правим всеки ден. Какво вече казах, през този сезон имаме една основна цел – класиране за олимпийските игри. За мен е важно да успея да преживея още една олимпиада.“.

„Всички отбори по света имат силни и слаби страни. Основната функция на един треньор, на един щаб е да се акцентира върху силните страни и да се замаскират максимално слабите. Нямаме време за експерименти. От самото начало, от първия турнир ще градим отбор, който да ни класира за олимпийските игри“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ