Легендата Боян Петров бил треньор на момчетата на Чука!

Боян Петров

Боян Петров е бил треньор на момчетата на Любо Чука. Алпинистът, който почина сред ледовете на връх Шиша Пангма, невинаги се е движел в кръговете на природозащитници и „зелени” активисти.

Покорителят на осемхилядниците е бил свързан в крепка мъжка дружба до края на дните си с мистичния силовак–Любимир Симеонов–Чука.

Боян дори известно време е работил в школата за бодибилдинг на Любо, по-известна като „Луда тийм”.

Преди няколко години двуметровия гигант с огромни бицепси е организирал печеливша програма за младежи във фитнеса на стадион „Славия”, където е в съдружие с още двама бизнесмени, пише „България днес”.

Екипът организирал лагери за младежи на Витоша и Белмекен в автентични природни условия.

Именно в тях му помагал Боян Петров, който водел курсовете по оцеляване на кандидат борците. Срещу солидния хонорар от 1000 лв, Петров водел малчуганите на 3-дневен лагер по скали и пущинаци, за да достигнат нужното ниво на физическа издържливост.

Отношенията между двамата с Любо Чука бързо станали приятелски. Именно Симеонов е сред основните финансови благодетели, финансирали похода в памет на Боян Петров, когато всички спасителни операции за откриването му се провалиха.

Чука е и до вдовицата Радослава Ненова по време на събитието. „Той беше голям мъж, с този характер щеше да успее във всичко”, споделя с уважение Чука по повод загубата на авера си.

Бизнесменът продължава развива бизнеса си и твърди, че школата му не е толкова за спорт и бодибилдинг, колкото за издръжливост и оцеляване.

„Хлапаците се учат как да се държат при проява на агресия на обществено място, да се защитават и да изграждат характер”, споделя Любо на страницата на курса.
Кандидатите за курсовете му са многобройни, но се формират групи от по едва 20 ученика и те са пълни за месеци напред.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ