Бойко Борисов с извънреден коментар след КСНС! (НА ЖИВО)

бойко борисов

Започна извънредната пресконференция на премиера Бойко Борисов. Това са първите думи на министър-председателя след края на Консултативния съвет по национална сигурност, който днес се проведе при президента Румен Радев. 

Тази вечер в централата на ГЕРБ трябваше да се проведе извънреден брифинг, но от партията съобщиха, че той се отменя. За сметка на това от Министерски съвет обявиха, че в 18:30 часа ще се проведе извънредна пресконференция на Бойко Борисов.

Консултативният съвет бе на тема „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“. Тя насочва към напрежението от последните седмици, свързано с имотите на управляващите и подадените оставки.

След края на заседанието стана ясно, че Съветът е приключил без общо становище.

„Предложих проект на становище. Това становище не се прие. Разминаванията са основно във въпросите какви са измеренията в корупцията във висшите публични длъжности, доколко ефективна е тя и предложенията за решение“, бяха първите думи на президента Радев.

По думите му основното разминаване е в оценката за ефективността на антикорупционната комисия, разминаване в оценката доколко народното събрание осъществява реален ефективен контрол върху работата на тази комисия, разминаване в оценката за ефективността на нормативната база.

НА ЖИВО: Изявление на министър-председателя Бойко Борисов в МС

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 8 април 2019 г.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ