Прекрасни новини за България, мега завода на „Фолксваген“ е все по-близо

Image_7397069_126

До дни ще стане ясно къде на Балканите „Фолксваген“ ще построи нов завод и ще инвестира милиарди евро. В последния етап от съревнованието са останали само две държави и изборът ще е между тях. България и Турция. Според информация на германската информационна агенция ДПА решението още не е взето, но на първото заседание на надзорния съвет на концерна след Великден ще стане ясно окончателно къде ще е новият завод.

Все още и България и Турция имат шанс, твърди ДПА, позовавайки се на източници от концерна. Самата фирма отказва всякакъв коментар. И в двете страни цената на труда е много по-ниска от тази в Германия. Турция има опит в автомобилостроенето, но пък България е член на ЕС и това улеснява максимално подобна инвестиция. Според запознати един ден преди посещението на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в София екип от „Фолксваген“ е посетил столицата и е огледал детайлно дори една немскоезична детска градина. Образователната инфраструктура също е част от условията, които оглежда концернът.

В новия завод ще се произвеждат автомобили от марките Skoda Karoq и Seat Ateca. В Германия заводите ще преминат към производство на електроавтомобили.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ