Дядо Йордан разплака цяла България – продава посудата си, за да си купи хляб (Снимки)

10

Тъжната история на тъжния и изпаднал в нужда дядо Йордан от Пловдив разплака България. Възрастният мъж не иска да проси и да живее от подаяния, а само да изкара по някакъв, макар и труден начин месеца.

Пловдивчанката Бояна Иванова е заснела възрастния мъж на стълбите на подлез в Пловдив и с разказа си трогна хиляди българи, пише „Флагман“.

„Това е дядо Йордан, който продава последната си посуда, защото вече е сам и му е нужна само една чиния и лъжица. Ако му подадете пари, няма да ги приеме без да си изберете нещо. Защо ми са парите, ако нищо не вземеш, жал ми е да хвърля всичко това, много години с тях съм живял“, разказва Иванова.

„Избери си две чинии за тези пари“, ми каза той, а очите му бяха изпълнени с мъка, разплаках се. Моля ви не го подминавайте. Утре ще е пак на подлеза на културен център „ТРАКАРТ“ от страната на Понеделник пазара, Пловдив“, призовава във фейсбук Бояна Иванова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ