От ВМА официално разкриха от какво е умрял Явор Захариев, трагедията е пълна

1555481978-1554538492-yaya33

Певецът Явор от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб, показала, че изпълнителят системно в последните три месеца поне е използвал наркотици.

Това заяви вчера пред „Телеграф“ говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев.

През уикенда сестра му Рая написа пост в профила си във „Фейсбук“, в който твърди, че брат й е бил пребит и е умрял от раните си, както и че е бил чист от наркотиците. Медицинските експертизи обаче опровергават думите й.

Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние и с отекли и подути крайници. Носът му бил разбит от падане. Първоначално имаше версия, че е бил пребит, но тя бе опровергана от лекарите в „Пирогов“. Малко преди да изпадне в кома, вокалистът на Gravity Co е бил посетен от разследващи. Със знаци им отговорил на въпроса „Бит ли си“, като категорично е обявил „Не“.

Захариев издъхна на 5 април. Лекарите незабавно са назначили аутопсия и експертизи, които да покажат какво е било състоянието му. Физико-химичното изследване е направено във ВМА, а резултатите бяха обявени вчера. Те показват, че певецът се е дрогирал в последните три месеца с хероин, а в пробите от кръвта му, космите и черния дроб е имало следи и от морфин и други упойващи вещества, сочат документите.

Предстои медиците от „Пирогов“ да направят обобщение на съдебномедицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания. Още приживе медиците обявиха, че бъбреците на пациента тотално са отказали, а сърцето му е било много уголемено.

Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние – сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците. Преди дни сестра му Рая е била в „Пирогов“, откъдето с прокурорско постановление е прибрала тялото на певеца, за да го погребе, потвърдиха от прокуратурата, МВР, болницата. В документа ясно пишело, че мъжът не е бил бит. „Най-вероятно досъдебното производство за смъртта на изпълнителя ще бъде прекратено до няколко дни“, допълниха от СРП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ