Джамбазки изригна към българите: Не се кахърете за „Нотр Дам“, вижте паметника на Шипка и дарете!

Ангел Джамбазки

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки с коментар относно правото на избор чия благотворителна кауза да подкрепи всеки от нас – катедралата „Нотр Дам“ или пък Паметника на Свободата на връх Шипка. В момента за паметника, символ на българската свобода, са нужни средства за ремонт.

Ангел Джамбазки апелира от нуждата да подкрепим българската кауза и да дарим пари за ремонта на Паметника Шипка.

Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение.

Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са.

Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее.

Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата„, написа той.

Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение. Но плаченето…

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Сряда, 17 април 2019 г.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ